発表年月 | 学会名 | 標題 | 著者名 | 受賞 | ||
---|---|---|---|---|---|---|
2023.8 | Pangborn2023 | Preference prediction modeling for coffee beverages by integrating the CATA method with E-Nose and E-Tongue |
Kyoko Nihei1, Shihori Ishizuka1, Mari Nakai1, Motohiko Sugiura1, Koichi Yoshida2 |
1Tokyo Allied Coffee Roasters Co.,LTD, 2Alpha M.O.S Japan K.K. |
||
2021.6 | ASIC2020 | Study of preferable aromatic and chlorogenic acids-rich beverages from unroasted coffee aged via water heating without roasting | Motohiko Sugiura1, Mari Nakai1, Shihori Ishizuka1, Kazuhiko Futami1, Takao Myoda2 |
1Tokyo Allied Coffee Roasters Co.,LTD, 2Tokyo University of Agriculture |
||
2021.6 | ASIC2020 | Assessing Guatemalan Coffee Beans Quality with E-Eye, E-Nose, and E-Tongue Systems. | Mari Nakai1, Motohiko Sugiura1, Toshiyuki Yajima2 |
1Tokyo Allied Coffee Roasters Co.,LTD, 2Alpha M.O.S Japan K.K. |
||
2020.11 | 日本官能 評価学会 2020年大会 |
コーヒー飲料を用いた嗜好-官能評価(CATA)-味覚・嗅覚センサー分析の解析モデルの検討 | 二瓶恭子1, 中井真理1, 杉浦元彦1, 吉田浩一2 |
1東京アライドコーヒーロースターズ株式会社, 2アルファ・モス・ジャパン株式会社 |
||
2019.11 | 日本官能 評価学会 2019年大会 |
電子感知システムを用いたエチオピア産コーヒーの品質判定の向上 | 中井真理, 二瓶恭子, 飯部紀子, 杉浦元彦 |
東京アライドコーヒーロースターズ株式会社 | 優秀発表賞 受賞 |
|
2019. 6 | 日本食品 化学学会 2019年大会 |
ビジュアルアナライザーと電子嗅覚システムによるエチオピア産コーヒーの品質評価 | 中井真理, 飯部紀子, 杉浦元彦 |
東京アライドコーヒーロースターズ株式会社 | ||
2018. 6 | 日本食品 化学学会 2018年大会 |
電子嗅覚システムによるブラジル産コーヒーの品質検査の予測 | 石塚しほり, 加藤久喜, 青木小百合, 杉浦元彦 |
東京アライドコーヒーロースターズ株式会社 | ||
2017.11 | 日本官能 評価学会 2017年大会 |
電子嗅覚システムによるコーヒー生豆品質検査スコアリング評価 | 青木小百合, 加藤久喜, 石塚しほり, 杉浦元彦 |
東京アライドコーヒーロースターズ株式会社 | ||
2017.10 | 日本 味と匂い学会 第51回大会 |
電子嗅覚システムによるブラジル産コーヒーの品質検査の予測 | 加藤久喜,, 石塚しほり, 青木小百合, 杉浦元彦 |
東京アライドコーヒーロースターズ株式会社 | ||
2017. 6 | 日本食品 化学学会 2017年大会 |
におい嗅ぎ分析をベースとした電子嗅覚システムによるコーヒーの産地識別 | 加藤久喜1, 青木小百合1, 杉浦元彦1, 矢島敏行2 |
1東京アライドコーヒーロースターズ株式会社, 2アルファ・モス・ジャパン株式会社 |
若手優秀賞 受賞 |
|
2016.11 | 日本官能 評価学会 2016年大会 |
におい嗅ぎGC(GC-O)と電子嗅覚システム(E-Nose)の結び付けによるコーヒーの産地識別 | 青木小百合1, 加藤久喜1, 杉浦元彦1, 矢島敏行2 |
1東京アライドコーヒーロースターズ株式会社, 2アルファ・モス・ジャパン株式会社 |
||
2016. 6 | ISOT2016 | Identification of the Origin of Coffee by Using E-Nose System considering GC Olfactometry Analysis | Kyuki Kato1, Motohiko Sugiura1, Toshiyuki Yajima2 |
1Tokyo Allied Coffee Roasters Co.,LTD, 2Alpha M.O.S Japan K.K. |
||
2015. 7 | ISOEN2015 | ASSESSING COFFEE BEANS QUALITY WITH E-SENSING SYSTEM | Motohiko Sugiura1, Mari Nakai1, Toshiyuki Yajima2, Kota Hiranuma3 |
1Tokyo Allied Coffee Roasters Co., LTD, 2Alpha M.O.S Japan K.K., 2TASTE TECHNOLOGY INC., |
the best industrial presentation 受賞 |
|
2014.10 | 日本 味と匂い学会 第48回大会 |
電子味覚・嗅覚システムによるグアテマラ産アラビカ種コーヒーの国際基準 カッピング評価の予測 | 中井真理1, 杉浦元彦1, 矢島敏行2, 平沼孝太3 |
1東京アライドコーヒーロースターズ株式会社, 2アルファ・モス・ジャパン株式会社, 3テイストテクノロジー有限会社 |